2012. április 25. szerda

Affiliate Marketing

Azok akik már megszerezték az első Forintjaikat a Google Adsense szolgáltatás segítségével és keresik a további még nagyobb lehetőségeket azoknak ideális továbblépési az úgynevezett Affiliate Marketing. Itt is jellemzően 3, de rtika estekben 2 szereplője van a folyamatnak.
1. Van egy hirdető, aki egy terméket, szolgáltatást vagy sok esetben egy elektronikus tartalmat szeretne értékesíteni egy értékesítői hálózatonkeresztül.
2. Hirdetések közvetítésére és elszámolásra használt szolgáltató akit több hirdető által kínált “portékát” gyűjt össze egy katalógusban.
3. Hirdetés megejelnítő. Ez esteben ne, “csak” megjelenít 1-1 hirdetést és a hirdetésre kattintások alapján kapja a kifizetést, hanem a tényleges értékesítés alapján.
Miért nagyon jó az Affiliate Maketing a hidető számára ez a megoldás? Mert itt nem hirdetésre történő kattintás, hanem valós vásárlás után kap jutalékot az eladó.
A hirdetés megjelnítője pedig ezzel a megoldással jóval nagyaonbbértéket kap 1-1 sikeres értékesítés után. A program első sorban olyan termékekre működik jól ahol a termék vagy szolgáltatás előállítása nem jár jelentős költséggel az eladó számára. Ilyenek lehetnek pl. az elektronikus kömyvek, szoftverek, elektronikus oktató anyagok, interneten keresztül végzett szolgáltatások. Ezen, már meglévő termékekből egy új példány előállítása lényegeben nem jár költséggel. Ennek köszönhető, hogy a gyártó akár 75%-os részesedést is könnyedén felvállal az eladási árból. Ez annyit jelent, hogy egy 50 dolláros termékből akár (nem is ritkán) 35 dollár körüli részessedést is kapahtunk. Ez igen jó arány, ha azt vesszük, hogy nekünk csak népszerűsíteni kell valamit. Persze nagyon sokan dolgoznak ebben az iparágban is, de mindig vannak új lehetőségek.
Nagy segítség, hogy a komoly gyártók olyan marketing eszkösöket is az asztalunkra tesznek melyek, mint pl. képes hirdetések, reklámszövegek.
A rendszer működésének alapja az internetes azonosítás (automatikus úton). Ha valaki értékeíteni szeretne egy terméket, akkor a gyártótól vagy a közvetítést bonyolító szolgáltatótól kér egy egyedi linket ami a termék értékesítési oldalára mutat, benne ágyaVa egy egyedi azonosítót. Ha valaki rákattint arra a linkra, vagy egy képes vagy szöveges hivatkozásra, mely a linkra mutat akkor az eladó tudni fogja, hogy az adott vevőt mi küldtük. A vevő az úgynevezett ip cím alapján kerül azonosításra. Ennek eredményeként, ha valaki ma ellátogat egy értékesítési weboldalra a mi linkünkön keresztül akkor a vevő napokkal, vagy akár hetekkel később is tudja, hogy a vevőt mi küldtük. Ez nagyon fontos ebben az üzletágban.
Az eladók sokszor vállalnak, pénzvisszafizetési garanciát is, amennyiben valaki nem elégedett. Ez az eladó kockázata, így ha vásárol rajtunk keresztül valaki, de végül visszakéri a pénzét, mi akkor is megkapjuk a részesedésünket.
Az Affiliate Marketing ideális azoknak akik már megtapasztalták, hogy hogyan lehet pénzt keresni az interneten és szeretnének a következő szintre lépni. Az igazi profik, az Affiliate Marketing után már saját termeket kezdenek fejleszteni és hirdetés megjelnítőkön keresztül értékesíteni.
További érdekességek az Affiliate Marketing kapcsán:
– Amazon Affiliate Program
– Az Affiliate Marketing és a Google Adwords