Fantasztikus tanácsok a Facebook marketingről: minden, amiről valaha is olvasni akartál!

Facebook marketingSzögezzünk le egy tényt: a Facebook az egyik legismertebb és legnépszerűbb közösségi oldal. Sok okból látogatják meg napjában többször is: beszélgetés az ismerősökkel, élmények megosztása képekben, eseményekre meghívás és még sorolhatnánk a népszerű tevékenységeket. De vajon azzal tisztában voltál, hogy a Facebook több, mint egy egyszerű közösségi tér, ahol információkat osztunk és nézünk meg? Kiváló helye lehet az üzleti marketingnek is.

Az első fontos szabály: posztolj minden nap! Az aktív jelenlét a legegyszerűbb módja annak, hogy az egekbe repítsd a Facebook népszerűséged. Ez azt jelenti, hogy friss híreket kell posztolnod, megosztani a legújabb ötleteidet, hozzá kell szólnod a neten pörgő eseményekhez. Minél aktívabb vagy, annál nagyobb a lehetőséged, hogy egyre többen és többen ismerjenek meg Téged és az üzleted.

Minden tartalmad legyen olyan, ami reakciót vált ki. A Facebookon nagyon egyszerű like-olni és megosztani, egyetlen rövid hivatkozás, vagy link is elegendő a célod eléréséhez. Ha sikerül megvalósítanod, hogy a tartalmaidat megosszák (figyelemfelkeltőek, viccesek, nyerési lehetőséget tartalmaznak), a követőid és ezáltal a potenciális ügyfeleid száma is exponenciálisan fog növekedni.

Fontos az is, hogy pontosan tudd, mi a célod. Tedd fel magadnak a kérdést: miért is szeretném a Facebook marketinget használni? Milyen reményekkel vágsz bele? Még a kezdet kezdetén hagyj elég időt magadnak arra, hogy pontos célokat fogalmazhass meg! Csakis ennek tudatában tudsz eredményes stratégiát kialakítani. Így tudod már az elején jól csinálni.

Kihagyhatatlan mozzanat, hogy rendszeresen frissítsd a profilodat. Egyébként semmit nem fog érni, bármilyen jó is. Ha nem fordítasz elég figyelmet a rendszeresen frissítésre, a követőid érdeklődését pillanatok alatt el fogod veszíteni. Győződj  meg róla, hogy minden postod nyilvános legyen, és minden kérdésre, érdeklődésre időben válaszolj!

Sokat tehetsz a vállalkozásodért a Facebookon. Hiszen ez sokkal több, mint egy olyan hely, ahol a barátaiddal lóghatsz, és tájékozódhatsz. Ha megtanulod helyesen használni és követed a tanácsainkat, képes leszel az üzleted fellendítésére használni a felületet. És hát miért is ne tennéd ezt, hogy eredményesebb legyél?