Mit ad az online munka Nekem?

Az online munkának sok módja van. Igen, tényleg sok módja van! Komolyan.

Én bizonyos területeket szeretek ezen belül, de igyekszem mindenkinek tanácsot adni és olyan területeket is bemutatni, segíteni velük, melyek másoknak is hasznosak lehetnek, attól függetlenül, hogy engem érdekel-e. 🙂 Viszont mielőtt továbbmennénk fontos néhány dolgot tisztázni! 🙂

Amit fontos tudni az online munkával kapcsolatban, hogy ez:

 1. Online-munka-otthon-mit-ad-es-mit-nem-adNEM egy szerencsejáték trükk amelyről nem tud a kaszinó. Vannak szerencsejátékok melyekkel igen jól lehet keresni online, de ha valahol a varázslatos trükkről beszélnek, amivel átvered a kaszinókat akkor el kell gondolkodni, hogy ha ezek működnének, akkor mindenki ingyen pénzt szüretelne. Ne dőljünk be az ilyen ajánlatoknak.
 2. NEM úgy működik, hogy utalj valakinek pénzt, hogy majd mások is utaljanak Neked (tipikus piramis játék). Aki ilyet ajánl az már biztos, hogy nem munkáról beszél, hanem valamilyen fajta… hívjuk csalásnak… Ahol pénzt kérnek a kezdéshez, ott már valami nincs rendben.
 3. NEM olyan tevékenység, amivel lényegében semmit sem teszel és jön a pénz. Miért nem? Mert ilyen a valóságban nem létezik! Mindig dolgozni kell valamit vagy kockáztatni valamit. Aki kockáztatni szeretne az kaszinózhat online (no persze nem a neten árult kamu stratégiákkal), de ha tenni akar a céljaiért, akkor tennie is kell, nem fog berepülni az a bizonyos sültgalamb. 🙂

Csak akkor olvass tovább, ha ezek, ez ebben a formában számodra elfogadhatóak! Köszönöm.

Szóval, hogy tisztáztuk, mit is fog adni Neked az online munka otthoni lehetősége:

 1. Az időd értelmes kihasználását. Igen, ezzel kezdem. Mint minden munkának, úgy ennek is a pénzkereset a végső célja, de a legtöbb esetben ez nem arról szól, hogy leülsz 2 órát ma este dolgozni és utána kapsz 5000 Ft-ot, hanem arról szól, hogy valami olyannal foglalkozol, amit:
  1. Szeretsz csinálni,
  2. Esetleg valami új számodra, de érdekel,
  3. Lehetőséget ad a fejlődésre és önállóságra,
  4. És akár pénzt is hozhat. Ez utóbbit ki is fejtem bővebben. Mivel itt – jellemzően, de majd a kivételekről is beszélek – nem arról van szó, hogy valaki ad Neked óránként X Ft-ot, hanem magadnak építesz egy üzletet ami majd elkezd termelni.
 2. Mi értelme van, ha nem keresel azonnal pénzt? Alapvetően, sokkal több pénzed lehet, mint egy fix állással, mert:
  1. A befektetett időd, ahogy beindul és működni kezd az oldalad, szolgáltatásod, facebookod (bármi amiről majd később még beszélünk), több pénzt fog termelni, mint amennyit fix állásban megkapsz. A főnököd sem azért alkalmaz Téged, hogy ne keressen rajtad. Neki ez a befektetése, hogy felvesz Téged és amikor már hatékonyan tudsz dolgozni, akkor keres rajtad, az elején meg befektetett az idődbe.
  2. 2000 FtAz online azért nagyon jó üzlet, mert éjjel nappal működik. Ha nyitsz egy kisboltot az utcában, akkor az akkor működik, ha nyitva van. Ha pedig nyitva van akkor jellemzően van valamilyen humán erőforrás költsége, legyen az egy alkalmazott vagy a saját időd költsége. Képzeld csak el az online üzleted (legyen az bármi), ami a nap 24 órájában működik. Tudod milyen érzés reggel felkelni, amikor ránézel a telefonodra (szokásos napi statisztika) és azt látod, hogy az éjjel alvással töltött 8 óra alatt kerestél 2.000 Ft-ot. Kis dolog ez, de én aznap éjjel aludtam és akkor nem tettem semmit se azért a 2.000 Ft-ért. 🙂  Ja és ne felejtsük, el, hogy ez az alvásidőm alatt összejött 2.000 Ft, az üzlet nappal is önműködően megy. 🙂
  3. Gondolj bele, hogy online olyan dologgal foglalkozhatsz amivel szeretnél. Ha most éppen takarítónő vagy, de szeretnél kibontakozni, lakberendezőként, mert annyi rosszul berendezett irodát és lakást láttál már, akkor itt a lehetőség, senkinek nem lesznek előítéletei, hanem az alapján fognak megítélni amit online mutatsz magadról és egy szép napon, lehet, hogy annak az irodának a berendezésére fognak felkérni (jó pénzért) amit korábban még éjszaka takarítottál.
  4. Végül, de nem utolsó sorban értéket teremtesz. Ez sokaknak az első időben nem számít, hozzáteszem az elején nekem se számított, de egy idő múlva megérti az ember, hogy enélkül nincs értelme az egésznek. Ha ez most még nem célod, akkor ne foglalkozz vele, csak tudd, hogy majd jönni fog ez az érzés. 🙂
 3. Egyszerűen fogalmazva, új karriert és hosszú távú célokat fogsz kapni az online otthoni munka révén.

Így is érdekel a dolog? Akkor iratkozz fel a hívlevelünkre (pl. oldal menüsora fölött)! 🙂

Hamarosan jön a következő bejegyzés! 🙂