TOP 3 online munka lehetőség (az én kedvenceim)

Akkor lássuk is, hogyan lesz pénzünk az online munkából!

Ahogy korábban is írtam az online munka teljesen új világot hozhat azoknak akik jelenleg az alkalmazotti “biztonságban” élnek. Ennek az a lényege, hogy úgy tudsz egy saját business-t építeni, hogy nincs szükség egy fizikai boltra, helységre, sőt a fizikai jelenlétedre sincs szükség nap, mint nap.

Sokaknak lehet, hogy sokkoló lesz elsőre és keresni fogják a kifogásokat, hogy ők miért nem és hogyan nem tudják megoldani, megvalósítani az álmaikat online. Nekik sajnos én nem tudok segíteni, mert nem motivációs előadó vagyok, arra ott van Szabó Péter (akit én nagyon nagyra tartok)! Így aki úgy döntött, hogy a megoldást keresni, annak itt leírom a 3 kedvenc általános “receptet”, hogy honnan is lehet elindulni az online munka, a ténylegesen kézzel fogható online bevételek felé. Nézzük is sorban.

Saját Blog - online munka otthon1. Saját blog. Ez a legegyszerűbb dolog lényegében. Mindegy, hogy mit szeretsz csinálni vagy mi is a Te hobbid… biztos vannak hozzád hasonló emberek és ők is jó eséllyel használják a Google-t. Ha pedig a megtalálnak Téged és tényleg megfogod az érdeklődésüket, akkor elkezdenek követni és ténylegesen olvasni a tartalmaidat.

Van olyan barátom aki beauty blogot írt és a havi 12-15.000 látogatójának közel 80%-a visszatérő látogató volt. Mit jelent ez? Hogy annyira szerették amit írt, hogy naponta nézték az oldalt, hogy van-e új tartalom. Mekkora fáradtság és költség volt vezetni a blogot a barátomnak? Kvázi semekkora, mert szeretett írni arról a témáról. Ha itt tényleges költséget kell számolni, akkor legfeljebb a webcím (domain) és a tárhely lehetne ilyen tétel, aminek az éves költsége kb 5.000 Ft. Ha visszaszámoljuk, ez a havi 400-450 Ft-ot jelent, ami remélem belefér a vállalkozásod építésébe. Feltételezem, ha internet díját tudod vállalni, akkor ez a költség belefér. 🙂 De ha mégis úgy döntesz, hogy nem szánsz rá még ennyit se, akkor ott a blog.hu és ingyen tudsz blogot indítani.

Ezekután jöhet a kérdés, hogy “Oké, hogy írom, de hogy lesz abból pénz!?“. Erre is több mód van, a legtöbbjük valamilyen jellegű hirdetéshez vezet. A legkönnyebb az amikor a blogodhoz kapcsolódó vállalkozás vagy cég megkeres Téged és megkérdezi, hogy írnál-e az ő termékéről vagy szolgáltatásáról, cserébe ő ad terméket vagy szolgáltatást, hogy ki tudd próbálni.

Képzeld el, ha mondjuk utazási blogod van és egy szálloda megkeres, hogy írj róluk is (csak őszintén), cserébe ott tölthetsz egy hosszúhétvégét. Megéri? A következő módja a pénzkeresésnek a direkt hirdetés lehet, amikor az adott cég (mely a Te témáddal foglalkozik) megkeres Téged (vagy Te keresed meg őt e-mail-en) és egy hirdetési felületet (banner) eladsz neki. Ez azért jó, mert havi fix bevételt jelent. Harmadik lehetőség, hogy a blogodra Google hirdetéseket (Google Adsense) helyezel el. A Google Adsense azért nagyon jó, mert nem kell senkivel sem szerződnöd, megkeresned vagy bármit csinálnod, egysezrűen a Google-nél regisztrálsz és elkezdenek megjelenni a hirdetések. Itt Te a hirdetésre történő kattintások alapján kapod a bevételedet.

Bonyolult? Remélem egyetértesz, hogy NEM.

Hogy lesz ebből havi 100.000 Ft? Na ez a legszebb az egészben… 🙂 Vegyük a legegyszerűbb módszert, a Google Adsense-t. Egy hónap átlag 30 napos (tudom van február is). Te átlagosan 22 napot dolgozol a munkahelyeden mínusz a szabadságok. A blogod, viszont folyamatosan megy. Te átlagosan napi 8 órát dolgozol a munkahelyeden naponta, a blogod napi 24 órán át dolgozik. Persze a blogodon is vannak gyengébb órák, amikor kevesebb a látogató, de vegyük azt átlagnak, hogy napi 16 órát “dolgozik” a blogod. Napi 16 órában, havonta 30 napon keresztük, az összesen 480 óra. Ha így számolsz, akkor összesen 208 Ft-os óránkénti bevételre van szükséged! Teljesíthetőnek hangzik? Hidd el azért nem ilyen egyszerű, de tényleg teljesíthető! 🙂

2. Nézzünk egy másik módot. Ha van valamilyen hobbid amiből “termék” áll elő, ergo szeretsz kötögetni horgolni, famunkát csinálni… bármit, akkor hihetetlen egyszerű módok vannak arra, hogy ezeket el lehessen adni az interneten. Ugye ilyenkor jöhet egy kifogás, hogy Te nem tudsz webáruházat csinálni? Az emberek nagyon-nagy része nem tud készíteni webáruházat és nem is fizet ilyen szolgáltatásokért. Miért? Mert vannak olyan megoldások melyek akár teljesen ingyen biztosítanak Neked webáruház felületet. Neked csak annyi a dolgod, hogy bevidd a terméked és kezdd el értékesíteni.

Ha esetleg nincs vagy nem szeretnél saját terméket, akkor rengeteg kereskedési téma van ahol lehetőséged van egy nagykertől vásárolni és a termékeket saját készlet nélkül értékesíteni a weben. Annyi csupán a dolgod, hogy ha bejön egy rendelés, akkor azt beszerezd a nagykerből és eljuttasd a vevőhöz. Hogy lesz ebből pénz? A webáruház is az év minden napján működik, napi 24 órában. Így havi 100.000 Ft eléréséhez napi 3-4000 Ft szükséges, 20%-os árréssel számolva pedig napi 15-20000 Ft-nyi forgalom. Ugye, hogy megoldható? És a lényeg, hogy továbbra sincs költséged a létrehozásával!

Affiliate Marketing - online munka otthon3. A harmadik kedvencem ami sokaknak talán nagyon távoli, DE hidd el, hogy könnyen megvalósítható. A neve Affiliate marketing. A lényege, hogy bizonyos emberek online tartalmakat készítenek (tipikusan elektronikus könyveket), melyeket direktben a könyv írójától lehet megvenni.

Mivel ezeknek a sokszorosítása lényegében ingyenes, így az írónak jelentős százalékú haszna van belőle, melyet olyan weboldalaknak ajánl fel, melyek segítenek az értékesítésben és tényleges vevőket szereznek. Ezek az elektronikus könyvek általában angol nyelvűek, így a weboldalak is angol nyelvűek. Tudom az angol 1-1 embernek kihívás lehet, de erre is van megoldás. Addig is… Hogyan lehet ezzel pénzt keresni? Ugye itt is a napi 3-4000 Ft a cél. A jó hír, hogy ez a napi eladási összeg csupán 1 eladásból is könnyen megvan, mert olyan magas százalékot adnak jutalékként eladásonként!

Ezek a módszerek mondhatni csak az én kedveceim, de hamarosan jövök egy igen hosszú listával ahol mindenki talál kedvére valót a lehetőségek közül!!!

Egy fontos infó a végére. Természetesen az összes opciónak van adózási vonzata, ami minden esetben attól függ, hogy cég vagy magánszemély végzi-e a tevékenységet. Ebben a leginkább pontos információt mindig egy könyvelőtől tudod megkapni.

Ha tetszenek a lehetőségek, akkor oszd meg, hogy más is tudjon belőlük profitálni!